KUULOKOJEET

AINA
YKSILÖLLINEN

Kuulokoje on henkilökohtainen apuväline. Se ohjelmoidaan kuulontutkimustulosten ja henkilön oman kokemuksen perusteella sopivaksi. Kuulokoje vahvistaa niitä taajuuksia, joilla kuulo on heikentynyt.

UUSIN
TEKNOLOGIA

Uusimpien kuulokojeiden teknikka mahdollistaa sen, että kojeet tunnistavat puhesignaalin taustahälyssä aiempaa paremmin. Nykyiset kuulokojeet ovat pienikokoisia ja tyylikkäitä, ja valikoimastamme löytyy kuulokojeita eri hintaluokista, malleista ja väreistä. Löydämme sopivan ratkaisun juuri sinun kuuloosi.

PARHAAT
MERKIT

Valikoimassamme on viiden eri valmistajan kuulokojeita:

   

  • Oticon

  • Phonak

  • ReSound

  • Starkey

  • Widex

Korvantauskuulokojeet

Kuulokoje on korvan takana, vahvistettu ääni siirtyy väliletkun ja korvakappaleen kautta korvaan.

Rite/Ric-kuulokojeet

Rite/Ric-kuulokojeissa kuuloke on korvakäytävässä. Tästä johtuen korvan takana oleva kuulokoje on kooltaan pieni.

 

Korvakäytäväkojeet eli ITE-kojeet

Koje valmistetaan yksilöllisesti korvasta otetun mallin mukaan. Korvakäytäväkojeen koko elektroniikka on kuorikon sisällä.

 

Kahden kuulokojeen hyödyt

On tarkoituksenmukaista, että ihmisellä on kaksi korvaa. Kaksi kuulevaa korvaa kuulee paremmin ja mahdollistaa äänen paikallistamisen. Saamme paljon tietoa kuuloaistin avulla. Nykyään suositellaan kuulojeita molempiin korviin, jos se suinkin  on mahdollista. Kahden kojeen avulla huonokuuloinen saa paremmin selvää puheesta. Lisäksi kaksi kojetta mahdollistavat paremman suuntakuulon. Äänimailma on tasapainossa, kun ääntä vahvistetaan molempiin korviin. 

Toispuoleinen kuuleminen

Jos kuulet vain toisella korvalla, CROS-järjestelmä on sinulle oikea ratkaisu. CROS-järjestelmä lähettää langattomasti huonomman korvan puolelta tulevat äänet kuulevan korvan kuultavaksi.

Lue lisää tästä...

Tinnitus

Tinnitus  ilmenee korvien soimisena, huminana, suhinana tai vinkumisena. Siihen liittyy usein ääniyliherkkyyttä ja äänien vääristymistä. Tinnitus on yleinen vaiva. Keskeisimmät aiheuttajat ovat melu ja stressi. Mikäli tinnitukseen liittyy kuulonalenema, paras tinnituksen hoito on yleensä kuulokoje kuulemisen parantamiseksi. Kuulemisen helpottuessa kuulojärjestelmä rentoutuu, tinnitusoireen häiritsevyys vähenee ja elämänlaatu paranee. Tinnitusoireiden helpotttamiseksi on kehitetty laitteita, mitkä auttavat kuulojärjestelmää rentoutumaan ja vievät huomion pois häiritsevästä äänestä. Kyseessä on tinnituksen poisoppimishoito.

SISÄLTÖ
YHTEYSTIEDOT

Heljä Haarala

010 41 400

044 739 6565

asiakaspalvelu@acustico.fi

TOIMIPISTEET

Mehiläinen Forum

Mannerheimintie 20B

00100 HELSINKI

                                     

Mehiläinen Hämeenlinna

Talaskuja 3

13200 HÄMEENLINNA