top of page

PALVELUT

Kuulontutkimukset

Peruskuulontutkimukseen kuuluu audiogrammi, AGR eli ilmajohtokynnysmittaus, ja tuloksen perusteella tehdään tarvittaessa luujohtokynnysmittaus.

Kuulokojeen sovitukseen tarvittavat kuulontutkimukset ovat ilma- ja luujohtokynnysmittaukset, epämiellyttävyyskynnysmittaus ja puhetesti.

  • Ilmajohtomittauksessa haetaan jokaiselta taajuudelta se äänenvoimakkuus, jolla henkilö kuulee äänen.

  • Luujohtomittauksessa tutkitaan, johtuuko kuulonalenema sisä -vai välikorvasta vai molemmista.

  • LDL eli epämiellyttävyyskynnysmittaus tarkoittaa sitä, että haetaan se äänen voimakkuus, jolla ääni alkaa kuulostaa epämiellyttävän voimakkaalta. Tämä on tärkeä tieto kuulokojetta sovitettassa, jotta koje vaimentaa voimakkaita ääniä riittävästi.

  • Puhetestissä tutkitaan henkilön sanojen tunnistuskykyä molemmista korvista.                 Hinta: audiogrammi 82 eur,  puheaudiogrammi 73 eur, LDL 39 eur.

   

Kuulokojesovitukset

Perusteellinen ammattilaisen tekemä kuulontutkimus toimii onnistuneen kuulokojesovituksen perustana. Sopiva kuulokoje valitaan asiakkaan kuulontutkimustuloksen, toimintakyvyn, käyttötarpeen ja toiveiden mukaan. Valittavissa on usean eri maahantuojan parhaat kuulokojeet.
Kuulokoje säädetään sopivaksi kuulontutkimustuloksen ja asiakkaan kokemuksen perusteella. Kuulokojesovitukseen kuuluu perusteellinen käytönohjaus laitteen käyttöön ja huoltoon liittyen. Tavoitteena on saada mahdollisimman miellyttävä kokemus kuulemisesta.

Korvalääkärin lähetteellä käynneistä saa Kela-korvauksen. Voit tulla vastaanotolle myös ilman lääkärin lähetettä.

Valtiokonttori maksaa kuulokojeen, jos kuulonalenema johtuu sotavammasta. Vakuutusyhtiö on maksajana jos kuulovamma johtuu tapaturmasta tai ammattitaudista. Muuten kuulokojeen maksaa asiakas itse. Hinta 183 eur. Hinta sisältää kotrollikäynnin tai kahden eri kuulokojemerkin kokeilun.

Kuulokojeiden säätö

Ajan kuluessa saattaa ilmetä kuulokojeen säätötarvetta, esimerkiksi vahvistusta enemmän puhealueelle tai taustahälyn parempaa hallintaa. Voit varata kuulokojeen säätöajan Acusticosta, vaikka kuulokoje olisi hankittu muualta. Hinta 75 eur.

Kotikäynnit

Kotona tehtäviä kuulontutkimuksia varten on klinikkatasoinen audiometri sekä melua vaimentavat kuulokkeet. Myös kuulokojesovitus voidaan tehdä asiakkaan kotona.

Se on usein helpompaa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Hinta 85 eur / tunti.

Mallinotto

Mallin ottaminen tarkoittaa, että korvasta otetaan malli, jonka mukaan valmistetaan yksilöllinen korvakappale, kuulokoje tai kuulonsuojaimet.

Sopiva korvakappale on oleellinen osa onnistunutta kuulokojesovitusta. On tärkeää, että korvakappale istuu ja on akustisesti hyvä käyttäjälleen. Tämä tarkoittaa ilmastointikanavan oikeaa suuruutta suhteessa kuulokäyrään sekä korvakappaleen käytäväosan sopivaa pituutta.  Korvakappale kannattaa tarvittaessa uusia.

Korvakäytävät tulee olla puhtaat mallinottoon tultaessa. Varaa mallinottoa varten 30 minuutin vastaanottoaika. Hinta 50 eur.

Apuvälinepalvelu

Acusticon kautta saat kaikki tarvitsemasi kuulon apuvälineet, ohjauksen laitteiden käyttöön sekä asennuksen.
Apuvälineet ovat osa arjen sujuvuutta ja turvallisuutta. Acusticon kautta saat seuraavat kuulon apuvälineet. 

  • TV:n kuuntelun ja puhelimen apuvälineet

  • Kommunikaattorit

  • Palovaroittimet

  • Ovikellon lisähälyttimet

 

Huolto

Kaikkien kuulokojeiden huolto hoituu kauttamme.

bottom of page